(http://www.stadsmissionen.se/Matochkonferens/Cafe--Lunch/)
Helt unikt för Stadsmissionen verkar det inte vara. Men nästan.
Om du googlar får du 85 träffar på vallonbulle.
Här är ett recept:
http://mayolika.blogspot.se/2009/12/vallonbullar.html
Vad jag förstår är det en form av vetebullar med hål i där man lägger smör eller vanlijkräm. Så här skriver Tasteline. Gör en vanlig vetebulledeg och sedan så här:
I senaste numret av Vallonättlingen finns en liten artikel om vallonbullen. Här noterar man att i den gamla vallonbygden i Österby har gjort en variant med mandelmassa i stället för smör.
Vallonbullar: Kavla inte ut degen utan gör runda bullar som får jäsa. Rör ihop lika mycket smör och socker, smaksätt med ca en tesked vaniljsocker. När bullarna har jäst klart: tryck ett grop i mitten av bullen och fyll med smörkrämen. Pensla med uppvispat ägg, strö över flagad mandel och grädda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar